cocktail party2

Ce trebuie să ştii despre un cocktail party

 

Petrecerea cocktail şi-a preluat denumirea de la celebra băutură indispensabilă pentru realizarea unor evenimente reuşite. Originea sa se regăseşte în America, fiind preluată şi adaptată chiar şi de români datorită companiilor multinaţionale care organizează în mod frecvent astfel de petreceri.

Un cocktail party este o petrecere de scurtă durată, care de obicei începe dupa orele 17:00-18:00 şi în cadrul căreia se servesc cocktail-uri şi mici gustări. În general, în cadrul acestei petreceri oamenii stau în picioare, dansează, socializează, astfel că nu se folosesc prea multe scaune.

 

Cum se organizează o petrecere cocktail party?cocktail party

În primul rând, se realizează o listă de invitaţi, ţinându-se seama de capacitatea locaţiei unde urmează să se desfăşoare evenimentul. Invitaţiile pot fi făcute chiar şi verbal ori prin intermediul telefonului; desigur, pentru un aer ceva mai elegant sau oficial, invitaţia poate fi trimisă şi printr-un e-mail. Foarte importante sunt băuturile, mâncarea şi muzica. Desigur, dacă eşti destul de inspirat şi alegi ca şi locaţie un restaurant cu stil, nu ar trebui să te gândeşti prea mult la aceste aspecte; Complexul Capitol organizează cu succes astfel de evenimente, profesionalismul şi ambientul relaxant fiind de esenţă în desfăşurarea unui cocktail party rafinat. Se poate opta pentru un bufet suedez cu preparate uşoare, precum şandvişuri, salate, fructe, precum şi pentru un bar deschis unde se vor servi atât băuturile alcoolice, cât şi nealcoolice. Cocktail-urile sunt indispensabile! Există o variată gamă din care se poate alege: Cocktail Mojito, Blue Lagoon, Margarita, Bloody Mary şi lista poate continua.

          Ce ţinută ar trebui să avem la un cocktail party?

O ţinută cocktail ar trebui să fie undeva la limita dintre lejeritate şi eleganţă. Ţinutele sport sunt strict interzise! O doamnă ar putea opta pentru binecunoscuta little black dress asortată cu o pereche de pantofi eleganţi sau chiar şi sandale cu toc. Desigur, culoarea rochiei poate fi şi una veselă- galben, roşu, albastru- păstrându-se însă eleganţa impusă de eveniment eu am ales din Modamall o rochita si sunt incantata de ea. Pentru domni, lucrurile sunt simple: o pereche de pantaloni şi un sacou cu stil îi salvează din impas. Cravata nu este obligatorie.

Pentru că un cocktail party este o petrecere relaxată, nu una formală, important este ca invitaţii să se simtă bine, să socializeze. Pot lua parte atât colegi de serviciu, cât şi prieteni, se pot aduce în discuţie diverse subiecte, fără ca petrecerea să se transforme într-o şedinţă de lucru şi se poate şi dansa. Desigur, muzica trebuie să fie pe placul tuturor, apelându-se cel mai adesea la muzica de genul „oldies but goldies”. Succesul va fi unul garantat!

                                                                                                                                                  Ce trebuie să ştii despre un cocktail party!

LEAVE A REPLY